I begynnelsen av måneden la Statistisk sentralbyrå fram tall som viste at det hadde vært en økning på 6 prosent i antall hotellovernattinger ved norske hotell i juli i år, sammenlignet med samme måned i 2013. Også NHO Reiselivs økonomibarometer for tredje kvartal gjenspeiler en tilfredshet med årets avsluttede sommersesong.

Over halvparten av medlemsbedriftene sier at sommersesongen har vært bedre enn i fjor, mens 13 prosent sier at det har vært den beste sommersesongen på ti år. 32 prosent av reiselivsbedriftene vurderer for øvrig markedsutsiktene for 2015 som bedre enn nå.

– Dette er veldig positive tall, som bekrefter at det er optimisme i næringen foran 2015. Det gode været i sommer er en viktig grunn til fortsatt optimisme. Økt samarbeid mellom reiselivsaktører, som gjør produktene bedre, er en annen viktig årsak. I tillegg bidrar lav kronekurs til optimismen, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en pressemelding.

NHO Reiseliv har over 2.600 medlemsbedrifter. 267 av dem deltok i undersøkelsen. (©NTB)

Les også:

Slik påvirker klærne tankegangen din

- Å ha en mastergrad i ledelse betyr ikke at du kan lede et stort børsnotert selskap

Derfor velger de unge studiene de gjør  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.