Onsdag meddelte næringsminister Monica Mæland (H) at det planlegges å børsnotere Entra i løpet av fjerde kvartal. En notering de utvalgte tilretteleggerne kan tjene meget godt på.

Det kan bli den største børsnotering siden Gjensidige Forsikring ble notert i desember 2010.

Gjensidige ble notert med en markedspris på 29,4 milliarder kroner, og tilretteleggerne fikk 1,9 prosent av provenyet.

På samme nivå

Kilder Dagens Næringsliv har vært i kontakt med mener provenyet for Entra-tilretteleggerne vil være på rundt samme nivå som det de finansielle rådgiverne fikk ved noteringen av Gjensidige. Det vil i så fall gi tilretteleggerne rundt 200 millioner for notering av Entra.

Entras markedsverdi er anslått av selskapet til å være 11,3 milliarder kroner, før planlagt emisjon for nedbetaling av gjeld.

Næringsdepartementet har engasjert ABG Sundal Collier, Goldman Sachs International og Swedbank som finansielle rådgivere og tilretteleggere for privatiseringen av Entra. Samtidig er Danske Bank, Handelsbanken Capital Markets og Kempen & Co engasjert som med-tilretteleggere.

DNB Markets er engasjert som Nærings- og fiskeridepartementets finansielle rådgiver.

«Vil jeg ikke si noe om»

Hverken Næringsdepartementet eller Entra vil opplyse hva tilretteleggerne får. Ekspedisjonssjef Mette I. Wikborg i Næringsdepartementet understreker at det vil bli offentliggjort senere hvor mye som vil tilfalle tilretteleggerne ved en eventuell børsnotering av Entra.

– Det vil komme frem i et eventuelt prospekt, sier Wikborg.

Da Telenor ble børs-satt, fikk tilretteleggerne Goldman Sachs og DNB 1,35 prosent av provenyet.

– Vil honoraret til tilretteleggerne ligge på et nivå mellom det de finansielle rådgiverne fikk for jobben for å notere Gjensidige og Telenor?

– Det vil jeg ikke si noe om nå. Jeg henviser igjen til prospektet, sier Wikborg.

Finansdirektør Arve Regland i Entra legger til at nivået på provenyet var en del av konkurransen ved valg av rådgiverne.

– Det var en åpen konkurranse om valg av rådgiverne. Detaljene om transaksjon inklusiv honorarstørrelse vil fremkomme når prospektet offentliggjøres, sier Regland.

Han legger til at de ansatte, inkludert ledelsen, vil få tilbud om å kjøpe aksjer med tilsvarende betingelser som småinvestorer som får tildelt én bonusaksje ved kjøp av 15 aksjer hvis man i løpet av 12 måneder ikke har solgt noen aksjer etter noteringstidspunktet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.