Norske banker hadde et overskudd på 25 milliarder kroner første halvår. LO-leder Gerd Kristiansen ber bankene dele mer av overskuddet med kundene.

– Nå må kundene også få noe. Sett ned renten. De store bankene forsyner seg godt på vanlige folks bekostninger, sier Kristiansen til VG.

Hun får støtte av finansminister Siv Jensen (Frp).

– Det er bankenes ansvar å definere egen utlånspraksis og hvilken rente de setter. Jeg oppfordrer likevel bankkunder til å være bevisste forbrukere; vi er veldig lojale mot banken vår. Hvis konkurransen mellom bankene skal fungere optimalt må også kundene følge med. Kundene må stille krav om betingelser og true med å bytte bank hvis de ikke får de betingelsene de fortjener, sier Jensen.

Av de 25 milliardene i overskudd første halvår, står DNB for nesten halvparten. Det er uvisst om det vil komme kundene til gode.

– Vi kan ikke si noe om hva som skjer fremover, men vi satte ned renten på flytende lån for de fleste av våre kunder i juni, med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon i DNB, til avisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sjekk disse tipsene før du binder renten


Slo til på rekordlav fastrente


- Evig lenge til det kommer noen renteøkning