Barberutstyr er det produktet flest stjeler, kommer det frem i den årlige svinn- og butikktyveriundersøkelse, utført av sikkerhetsselskapet Infratek.

- Det er et dyrt produkt, og lett å få med seg i lommen, forklarer nordisk direktør i Infratek, Roy Tuhus.

Den årlige svinn- og butikktyveriundersøkelse, utført av sikkerhetsselskapet Infratek, viser en økning i organisert kriminalitet blant butikktyvene det siste året. Stadig flere tyverier foregår internt i bedriftene, og ledere er ofte involvert i kriminelle handlinger.

Undersøkelsen viser også en økning i organisert kriminalitet blant butikktyvene det siste året, og at stadig flere tyverier foregår internt i bedriftene. Norge er det landet i Norden med nest flest butikktyverier.

Totalt svinn falt litt ned fra foregående år. Norske butikker tapte tilsammen 5,6 milliarder kroner fra uærlige ansatte, tyveri fra kunder og administrative feil. Året før utgjorde dette 5,8 milliarder.

Her er produktene som stjeles mest, og hvilken samlet andel de utgjør av tyveriene:

  • Barberprodukter, 4,5 prosent
  • Datatilbehør, 4,4 prosent
  • Klestilbehør, 4,0 prosent
  • Klokker, 3,5 prosent

Sko, CDer og DVDer er produktene som stjeles minst.

Eldre verst

Når det gjelder aldersgruppen på tyverier i Norge var trenden lik som i regionen for øvrig; 15.085 var over 34 år, 11.135 var mellom 18 og 24,

8.908 var mellom 25 og 34, og 6.891 var i den yngste kategorien under 18 år.

- Det er en kjent sak at mange dessverre har en anstrengt privatøkonomi. Samtidig ønsker man å opprettholde fasaden mot omgivelsene rundt seg. Men her, som ellers i livet, blir man mer erfaren med årene, og risikoen man tar kan være større. Og med større risiko kommer større sjans for å bli tatt, hvilken disse tallene kan være en indikator på, forklarer Nordisk direktør i Infratek, Roy Tuhus

Les også på DN.no:

Norges Bank må selge unna utenlandsk valuta

Mindre shoppe-hopp enn ventet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.