Offshorenestor og investor Kristian Siem kjøper det tyske skipsverftet Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) gjennom investeringsselskapet Siem Industries, ifølge en melding onsdag.

Avtalen er inngått under visse betingelser og kan sidestilles med en intensjonsavtale. Kjøpesummen er imidlertid ikke kjent.

Verftet ble grunnlagt i 1872 og er lokalisert i Flensburg, Tyskland. Det er har rundt 800 ansatte, og har bygget et solid rykte innefor bygging av såkalte skreddersydde Ro-Ro-fartøy (roll on/roll off).

De siste årene har verftet også ekspandert inn i markedet for avansert offshorefartøy.

Skipsrederen og investoren er fra før en storkunde av Kleven Verft i Ulsteinvik.

Det norske verftet har bygget en rekke av offshorefartøyene for det børsnoterte offshorerederiet Siem Offshore, der Siem er hovedaksjonær.

Toppsjef Ståle Rasmussen ved Kleven Verft ønsker ikke å kommentere saken, men opplyser at han ble kjent med transaksjonen i forrige uke.

Les også: - Vi kan jobbe bedre sammen enn vi gjør i dag

Siem Offshore har for tiden to fartøy under bygging ved FSG,  begge brønnintervensjonsfartøy.

Det tyske verftet har også under bygging en ro-passasjerferge for skotske CML, et seismikkfartøy for WesternGeco og et LNG-ro-ro-fartøy for australske SeaRoad.

 

 

"Med gjeldende ordrebok, vil FSG jobbe på full kapasitet i tredje kvartal 2016", heter det.

Siem Industries tar sikte på å viderføre industritradisjonene og kvaliteten ved det tyske verftet, og vil videreutvikle det til å bli en sterk, langsiktig aktør i både det tyske og nord-europeiske skipsverftsbransjen.

Transaksjon ventes å bli fullført ved utgangen av oktober 2014.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Kristian Siem sålangt onsdag.

Visetoppsjef Eystein Eriksrud i Siem Industries ønsker ikke å kommentere kjøpesummen.

Les også relaterte Siem-saker:
133,4 millioner for to års styrejobb
- Mindre trykk på gasspedalen og mindre bruk av bremsen  
Milliardærens beste råd til dagens unge
Siem Offshore får Økokrimbot på 10 mill.  

Les også:
Øker bilsalget med nær 20 prosent
Wall Street faller videre  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.