I Konkurransetilsynet understrekes det at med anskaffelsen av interiørarkitekttjenester ønsket man å utvide og ikke snevre konkurransegrunnlaget.

Ledelsen viser til at tilsynet ikke var forpliktet til å sende oppdraget ut på anbud.

– Vi mener vi har sikret en god konkurranse og gjort det på en riktig måte, sier administrasjonsdirektør Stig Hauge Bendiksen i Konkurransetilsynet.

Han legger ikke skjul på at det kom spørsmål om anbudet fra flere hold.

– I denne saken fikk vi en del spørsmål. Enkelte var av en slik karakter at vi besvarte til hver enkelt leverandør, mens andre spørsmål som handlet om selve anskaffelsen svarte ved å publisere svarene på «Doffin».

Bendiksen legger til at tilsynet har valgt en modell hvor lavest pris er tildelingskriterium.

– Leverandørenes løsningsbeskrivelse er ikke avgjørende ved valg av leverandør, men om tilbudet blir forkastet eller ikke. Det som er viktig er at vi som oppdragsgiver har et handlingsrom innenfor regelverket.

– Ledelsen i Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening mener det var en del uavklarte og uklare punkter i forbindelse med anbudsutlysning. Hva er din kommentar til det?

– Det er ikke uvanlig at det kommer spørsmål fra leverandører om anskaffelse.

– Men hvordan reagerer du på kritikken fra foreningen?

– Vi kan bare ta synspunktene til etterretning, men er ikke enig i det.

– Dere får også kritikk for å ha utsatt tilbudsfristen. Foreningen mener det var en fordel for lokale leverandører. Hva er din kommentar til det ?

–I forskrift om offentlig anskaffelse er det ikke noe forbud om utsettelse av tilbudsfristen. Den måten vi har gjort det på har medført at vi har fått inn ni tilbud. Forøvrig behøvde vi ikke utlyse jobben, da anskaffelsen er lavere enn pålagt terskelverdi, sier Bendiksen.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.