I snitt hadde Rema-kjøpmenene ifjor et kjøpmannsresultat på 1,6 millioner kroner. Det vil si butikkens resultat før eierlønn. 72 av butikkene hadde et resultat over tre millioner kroner.

Les Rema-sjefen forklaring på hvorfor mange av Remas kjøpmenn «soper inn» penger:

Sammenligner Rema med innvandrerbutikker dnPlus  (krever innlogging)

Den klart mest lønnsomme Rema-landsdelen er vestlandet.

Alle de fem mest lønnsomme Rema-kjøpmennene i 2013 har tilhold i Hordaland. Fire av de fem kjøpmennene hadde også samme plassering på 2012-listen.

– Det er en fantastisk kremmerånd i region vest, kjøpmennene er kloke, driver fornuftig og passer på pengene. Det gir resultater som rett og slett er imponerende. Det er mange som har mye å lære av hvordan disse driver, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan.

Den mest lønnsomme av dem alle, Tone Olsvoll Eide i Rema 1000 Knarvik, sier en sterk regionledelse har gjort at Rema har sikret seg mange av de beste kjøpmennene i området.

- Jeg er ikke så veldig opptatt av pengene, det blir litt kleint å snakke om det. Vi i Rema er enkle folk som er opptatt av å gjøre jobben, sier Tone Olsvoll Eide.

– Vi har lang tradisjon for å være en god region. Mange kjøpmenn har lang erfaring og vi har en sterk regionledelse, sier hun.

De fem beste er store butikker med høy omsetning. Den minste, Rema 1000 Nattland, omsatte ifjor for 124 millioner. Den største er Rema 1000 Fjøsanger med drøyt 184 millioner i inntekter.

 

Nedenfor er listen over de ti Rema-kjøpmennene som har best resultater for sine butikker, før eierlønn er tatt ut. Formue, inntekt og skatt er personlig for kjøpmannen.

 

DN tar forbehold om feil i skattelistene.

Dette er de neste 13 kjøpmennene på listen over butikker som har generert fire millioner eller mer i resultat for butikken.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.