Marine Harvest kliner til og leverer nær en milliard kroner på driften i tredje kvartal. Toppsjef Alf-Helge Aarskog har lykkes å forlenge laksefesten fra første halvår ved å sikre en større andel kontrakter på faste priser inn i perioden.

Han regner med fortsatt høye priser på rundt 40 kroner for fjerde kvartal og betrakter markedet som veldig sterkt.

- Det er et veldig sterkt marked. I et kvartal der Russland forsvinner så faller prisen en del, men vi selger likevel laksen for gode priser, sier Aarskog til TDN Finans.

Marine Harvest har nylig åpnet en splitter ny fôrfabrikk. Selskapet vurderer nå mulighetene for ytterligere ekspansjon av fiskefôrproduksjonen i første halvår 2015. Den nye fabrikken går allerede med overskudd.

- Vi vil se hvor bra det går på fabrikken, og basere vår evaluering på det. Vi ser på mange muligheter, sier Aarskog, som utelukker hverken en ekspansjon av den nåværende fôrfabrikken eller å bygge en ny.

Aarskog ser muligheter for å være selvforsynt med fiskefôr i noen områder, men ikke alle.

- Vi vet at det krever et visst volum av laks for å drive med i fiskefôr, så vi vil ikke begynne med fiskefôrproduksjon på Færøyene hvor vi har 6-7.000 tonn med laks. Vi vil derfor alltid kjøpe fiskefôr av andre noen steder. I Norge er situasjonen en annen, men vi får se, sier Aarskog.

Marine Harvest taper penger på røkt laks-virksomheten i Frankrike, og de har satt inn nye folk hentet fra Morpol, som Marine Harvest kjøpte i fjor, for å bedre effektiviteten på røkeanlegget.

- Det trengs virkelig. Vi bruker de beste folkene i Morpol og det er snakk om å bedre effektiviteten, få et bedre produkt, og bedre utbytte på produkt. Samtidig handler det om å gjøre så godt som vi kan så fort som mulig, sier Aarskog.

Markedet liker det de hører og sender aksjekursen til Marine Harvest markert opp på Oslo Børs. Aksjen stiger 3,22 prosent til 91,35 kroner, mens hovedindeksen er opp 0,52 prosent sålangt.

Les også:
Markedet sender Marine Harvest opp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.