Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan ikke si når langrutene vi gå med overskudd. Siden oppstarten i fjor sommer har det vært et økonomisk mareritt, skriver Dagens Næringsliv.

I regnskapene har Norwegian anslått ekstrakostnadene til drøyt 600 millioner kroner. Selskapet har leid inn et reservefly resten av året og inkludert dette flyet blir ekstrakostnadene siden oppstarten på 670 millioner kroner.

I tillegg har selskapet gått glipp av inntekter. Flere anslag går på at selskapet kan ha gått glipp av rundt 200 til 300 millioner kroner i inntekter siden oppstarten. Til sammen har Norwegian i så fall ekstrakostnader og tapte inntekter på mellom 900 millioner og én milliard kroner på langrutene. Bjørn Kjos medgir at virksomheten tar tid på å få lønnsomhet.

– I oppstarten er det mye nytt mannskap som skal læres opp og nye fly skal settes i trafikk. Det er umulig å tjene penger når en starter et helt nytt flyselskap, med mindre man er helt alene i markedet, sier Kjos.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.