Flyselskapet Norwegian permitterte fredag om lag 50 piloter med virkning fra 1. desember. Årsaken er at færre reiser om vinteren enn om sommeren.

Pilotene som mottok permitteringsvarslet jobber på Norwegians baser i Europa og er hyret inn gjennom bemanningsbyrået ARPI, som tilbyr personell til europeiske flyselskaper. Lavsesongperioden strekker seg fra desember til april neste år, skriver E24.

Selskapet oppfordret i august piloter om å søke om ferie eller frivillig fri, men ikke nok frivillige meldte seg. Dermed blir piloter med baser i Spania, England og Finland permittert.

– Behovet for arbeidskraft øker igjen til samme nivå på nyåret, og de vil da igjen få tilbud om engasjement, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Daniel Kirchhoff, til E24.

Nestleder Vegard Einan i Parat sier at andre selskap som ikke permitterer pilotene i vinterhalvåret, løser nedgangen i produksjon med ferier og omfattende kursing og opplæring.

Han sier videre at Norwegian løper en risiko for at de permitterte pilotene blir ansatt i andre selskaper og at flyselskapet kan slite med å få tilstrekkelig med kompetente piloter når høysesongen starter igjen.

Les også: Vår tids genier
NSB vil øke gebyrene for sniking  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.