– Vi er fremdeles gode venner, sier Idar Vollvik (46) om Ole Erik Norstad (46).

Norstad forlot sin stilling i Ludo i april, men har helt til nå sittet i styrene i Vollvik-selskapene Ludo Mobil, Ludo Mobil Spania, Ludo Mobil Sverige, Ludo Mobil Thailand, Ludo Store og Vovi Invest.

Nå fratrer han styrevervet i alle disse selskapene, samtidig som noen av disse selskapene legges ned.

– Vi legger ned mange av småselskapene, for det har ikke vært noen drift i dem. Det er lenge siden Norstad sluttet. Men vi har fortsatt noen «kaniner» sammen, sier Vollvik med henvisning til felles planer. Han beskriver makkerens rolle slik:

– I noen sammenhenger var han min nærmeste medhjelper, vi jobbet mest sammen i mobilbusinessen. Vi er fremdeles gode venner. Han er en veldig fin fyr, sier Vollvik.

«Naturlig avslutning»

Ole Erik Norstad sier til Dagens Næringsliv at han nå jobber med egne prosjekter.

– Jeg sluttet i firmaet i april, og når jeg ikke lenger jobber i selskapene, har det vært naturlig å avslutte styreplassene jeg har hatt der. Det er ikke annet enn det, sier Norstad.

Idar Vollvik (til venstre) og Ole Erik Norstad har samarbeidet lenge. Her er de på en pressekonferanse i Stockholm i 2004. Foto: Janerik Henriksson, Scanpix Sverige/
Idar Vollvik (til venstre) og Ole Erik Norstad har samarbeidet lenge. Her er de på en pressekonferanse i Stockholm i 2004. Foto: Janerik Henriksson, Scanpix Sverige/ (Foto: NTB scanpix)
Han har fremdeles mindre eierposter i noen av Vollviks selskaper.

– Jeg og Idar Vollvik er gode venner slik vi alltid har vært. Ifølge ham går det veldig bra nå, sier han.

40.000 produkter

Vollvik sier til DN at han ikke lenger har noen mobilvirksomhet andre steder enn i Thailand.

Nå er det nettbutikken Ludo Store som er hans sentrale forretning. Ludo Store selger alt fra varmepumper til ullklær, elektronikk og hardangerbestikk.

– Det var ikke mulig å overleve i mobilbransjen i Norge, der er det nå et duopol mellom Telenor og Telia. Men Ludo Store går for full maskin. Butikken snurrer akkurat rundt, og det var et mål i seg selv. Vi ønsker å være et kjøpesenter der folk skal finne mye, og vi har i dag 40.000 produkter tilgjengelig. Det går adskillig mye bedre enn ifjor, en fantastisk bedring, sier han.

Ifølge regnskapene har flere av Vollviks selskaper tapt penger i perioden 2010–2012.

Les også: Vil slå Vollvik-selskap konkurs

Vollviks villa på tvangssalg igjen

- Du snakker med en mann som har tapt 2,5 milliarder, så alt er relativt, frøken

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.