Ryanair ekspanderer kraftig og får levert 385 nye fly frem mot 2022. Det er grunnen til at det irske lavprisflyselskapet har behov for 1380 nye kabinansatte og 690 piloter de neste 12 månedene, skriver Check-in.dk.

90 av de 690 pilotene skal rekrutteres fra markedet, og siden Ryanair får samme type Boeing-fly som konkurrenten Norwegian, som skal si opp 50 piloter på grunn av kutt i vinterprogrammet, flokker nå Norwegian-piloter til Ryanair.

Pilotrush

Ryanair bekrefter at selskapet har hatt mange henvendelser fra frustrerte Norwegian-piloter som vil ha jobb hos dem.

- Samme dag som nyheten om oppsigelsene i Norwegian kom ut, begynte telefonen min å ringe, sier Peter Bellew, som er Director of Flight Operations i Ryanair, til Check-in.

- Vi skal rekruttere en rekke nye piloter, men er også på jakt etter 90 piloter som er flyklare, så jeg vil ikke avvise at vi kommer til å ansette noen av dem som nå står uten jobb i Norwegian, sier han.

Av de 690 pilotene som Ryanair skal ansette det neste året, blir 600 hentet inn via Ryanairs eget rekrutterings- og treningsprogram.

Ryanair skal i 2015 utdanne flere nye piloter enn samtlige flyselskaper i Europa tilsammen.

Les også: Utbyttefest i Ryanair


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.