Denne uken skrev Nationen at hver femte juleribbe på det norske markedet vil være importert. Importribbene, som gjerne kommer fra Tyskland, kan tenkes å inneholde den antibiotikaresistente MSRA-bakterien, skriver avisen.

Kjøttprodusenten Nortura mener priskrigen har skylden.

- Prisdumpingen av ribbe er hovedforklaringen bak butikkenes opplevde underskudd på ribbe, men jeg setter spørsmålstegn ved hvor reelt dette behovet er. Ribbe er blitt så billig at det ikke lenger er forbeholdt jula. Det spises hele året. I dag koster 1 kilo ribbe mindre enn 1 liter flaskevann, sier konserndirektør Kjell S. Rakkenes i Nortura til Nationen.

Norgesgruppen innrømmer at «ribbe-krigen» har tatt litt av.

- De siste årene har det til dels vært en priskrig på ribbe altfor tidlig i sesongen, og det kan vi godt beklage. Ferskvarer er et virkemiddel i kampen om kunden, men når ferskvareprisen har vært på det skremmende nivået som vi har sett tidligere, er det beklagelig. Heldigvis ser det mer lovende ut i år, sier konserndirektør Per Roskifte i Norgesgruppen.

Lover bedring

Norgesgruppen vil ikke dumpe prisene på juleribbe på samme måte i år som tidligere år.

- Det er et etisk dilemma å selge kvalitetsprodukter til langt under innkjøpspris. Samtidig synes jeg vi har vært ganske moderate inn mot julesesongen, og jeg ser en økt bevissthet rundt ikke å dumpe ribbe i markedet nå, sier Roskifte.

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Bommet med tre milliarder
Oljeprisen stuper på signal om at Opec ikke kutter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.