I høst var Graeme Hart tilstede da Kleven sjøsatte den første båten. Da sa han seg svært godt fornøyd med jobben som verftet på søre Sunnmøre hadde utført.

I likhet med det første fartøyet er nybygget utviklet spesielt med tanke på lange ekspedisjoner i tøffe farvann. Skroget ligner på et tradisjonelt offshorefartøy, men innvendig preges båten av luksuriøst interiør og svært høy grad av komfort. Fartøyet er designet av Marin Teknikk i Herøy i samarbeid med Kyle Dick i det New Zealand-baserte selskapet Oscar Mike Naval Architects.

- Det er svært gledelig at Graeme Hart ønsker å bygge enda et spektakulært fartøy hos oss. Det er en stor anerkjennelse av det arbeidet våre ansatte har gjort til nå på fartøy nummer en, sier Kleven-gruppens konsernsjef Ståle Rasmussen.

Nybygget får innredning for 66 personar og skal leveres om drøye halvannet år, i juli 2016. Det første fartøyet blir ferdig til sommeren.

59-årige Graeme Hart regnes som New Zealands rikeste person, med en personlig formue på oppimot 50 milliarder kroner. Oppkjøp og fusjoner er hans spesialitet. Han har bygd opp formuen gjennom å kjøpe opp lavt verdsatte selskaper, som han har restrukturert og solgt videre.

Se video: Her sjøsettes luksusyachten

Her sjøsettes luksusyachten
00:00
Publisert:

De senere årene har Hart konsentrert mye av virksomheten rundt produksjon av papir- og pappemballasje, blant annet til drikkevarer og mat. Globalt er det bare svenske Tetra Laval som er større enn Hart.

Det meste av Harts verdier forvaltes gjennom hans private investeringsselskap Rank Group Ltd.

Les også: Her er verdens største yatcher

 

Andre saker fra DN.no:

Vil gjøre DNB enda mer lønnsomt

Ap innrømmer regnefeil på tre milliarder

Vil stoppe topplønnen til Helge Lund(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.