Konsernsjef Rune Bjerke i DNB mener banken kan takle utfordringer som kommer i kjølvannet av en lavere oljepris.

- Vi opplever at kvaliteten på porteføljen jevnt over er veldig god. Vi kommer til å takle de utfordringene som kommer i kjølvannet av en lavere oljepris, sier han til TDN Finans.

Konsernsjefen sier at når oljeprisen faller, særlig hvis den i en periode blir liggende på et betydelig lavere nivå, er det viktig å gjøre alt man kan for å få til nødvendig omstilling i norsk økonomi.

- Da unngår man en for stor økning i ledigheten, sier han.

Under kapitalmarkedsdagen torsdag redegjorde banken for sin eksponering mot oljesektoren, og gjentok at de har stresstestet sin portefølje til en oljepris under 60 dollar fatet. Financial Times skrev torsdag at oljeprisfallet begynte å tynge banksektoren.

Negativ spiral

Bjerke tror ikke DNBs finansieringskostnader blir påvirket, men tror det kan komme en negativ forventingsspiral som fører til at tillit forringes, eller blir borte.

Fallet i oljeprisen og nedgangen i oljeinvesteringene har smitteeffekter på andre sektorer i norsk økonomi. Bjerke sier han håper det blir lagt opp til en politikk som letter overgangsfasen for norsk økonomi.

-Det er smitteeffekter fra oljesektoren til fastlandsbaserte næringer, sier Bjerke, og viser til hoteller og boligutbyggere.

Konsernsjefen synes det er inspirerende lesing at ingeniører som har vært ansatt i oljenæringen finner seg andre relevante jobber utenom oljesektoren for å unngå å gå ledige.

Les også:
Asia i dag: Venter bakrus etter Asia-fest
Kristian Siem hudfletter offentlig sektor generelt, Arbeidstilsynet spesielt
Slik tjener Norge på oljeprisfallet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.