Tidligere Fast-topp John Markus Lervik ble i Oslo tingrett dømt til to års fengsel for regnskapstriksing og markedsmanipulasjon. Ett år av straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Nå får Lervik prøvet straffutmålingen på nytt i lagmannsretten, men ikke skyldspørsmålet.

- Lervik hadde trodd og håpet på at saken skulle latt seg belyse under ankeomgangen i full bredde. Han beklager at lagmannsretten har valgt å sortere ut skyldspørsmålet, uttaler Erling O. Lyngtveit og Rolf  Chr. Trolle Andersen i Lerviks forsvarerteam.

I den ferske kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett heter det at Lerviks anførsler ikke er egnet til å rokke ved tingrettens bevisresultat med hensyn til de subjektive straffbarhetsvilkår.

– Økokrim er tilfreds med ankebeslutningen. Den støtter vår oppfatning av at tingrettsdommen bygger på en grundig bevisvurdering. Dersom lagmannsrettens beslutning blir stående, er skyldspørsmålet avgjort. Straffutmålingsspørsmålet, inndragningspørsmålet og spørsmålet om rettighetstap er sluppet inn til behandling i lagmannsretten.  Jeg vil imidlertid presisere at beslutningen ikke er rettskraftig på det nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Jul Fredrik Kaltenborn i Økokrim til DN.

 I tingrettsdommen slapp han rettighetstap og inndragning, men dette skal nå også behandles i ankesaken.

Tingretten fant bevist at Lervik i samtlige forhold handlet forsettlig.

- Spørsmålet om forsett er et element som inngår i vurderingen under straffutmålingen, sier Kaltenborn.

- Saken vil nå bli forberedt med sikte på å påvise at Lervik ikke har opptrådt forsettlig.Bevisførselen omkring dette vil ventelig bli forholdsvis omfattende, opplyser forsvarerne i advokatfirmaet Hjort.

I tingretten ble ett år av straffen gjort betinget med en prøvetid på to år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.