For under en måned siden beklaget NorgesGruppen at ribbeprisen ble dumpet. Nå selger de selv ribbe for under 20 kroner kiloet.

Per Roskifte, konserndirektør i NorgesGruppen mener ribbekrigen fører til ubalanse i markedet. Likevel selger Kiwi, eid av NorgesGruppen, ribbe for 19 kroner og 80 øre, skriver Nationen.

– Jeg tok forbehold i intervjuet om at jeg ikke ville forskuttere prisen helt fram til jul. Det var ut fra erfaring om hvordan handelen har gått tidligere år, at bransjen denne gang har hatt en mer fornuftig tidslinje inn i «ribbekrigen», sier Roskifte til avisen.

Han sier dumpingen av prisen i år kom senere enn den har gjort tidligere år.

– Det er veldig stor forskjell på å begynne ribbekrig to måneder før jul og uken før jul, sier Roskifte.

Selv om NorgesGruppen nå selger ribbe langt under innkjøpspris, mener Roskifte fortsatt det er etisk betenkelig.

– Vi erkjenner at priser langt under innkjøpspris, helt ned under 20 kroner på ribbe er etisk betenkelig. Det er ulogisk å selge varer under innkjøpspris over lang tid. Det er noe man tradisjonelt gjør i forbindelse med en tidsbegrenset kampanje, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Norges største juleøltest

Tror på sterk boligprisvekst i storbyene

Dette avgjør om den norske nedturen blir kort- eller langvarig