- Du kan ligge unna min kient, repliserte Kåre Nilsens forsvarer Odd Rune Torstrup da Bjørn Stordrange sa han ville anbefale Kåre Nilsen å gå til tingretten og begjære seg løslatt.

Disputten oppstod etter at hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsens forsvarer hadde sagt at Nilsen har tilstått noe som ikke rammes av straffeloven.

-Jeg oppfatter at det ikke er samsvar mellom det du har forklart og erkjennelsene du er kommet med. Kjennere du bregepet falsk tilståelse, spurte Stordrange og la til at det enten er en tilståelse som bygger på uriktige fakta eller at man tilstår noe som ikke rammes av straffeloven.

-I mine øyne er din tilståelse dels det første og aller mest det siste, sa Stordranage og fulgte opp:

-Hadde jeg vært deg ville jeg gått til tingretten og begjært meg løslatt.

Det var da Torstrup ba  Stordrange ligge unna hans klient.

Etter at politavhørene var ferdig avspilt i Gulating lagmannsrett idag ba lagdommer Strøm Kåre Nilsen om å ta plass i vitneboksen igjen.

Her gjentok Nilsen at han ikke ville svare på spørsmål fra retten.

Stordrange stilte en rekke spørsmål til Nilsen, som valgte å forholde seg taus.

-Jeg minner deg om at det er viktig for din troverdighet at du lar deg krysseksaminere, sa Stordrange til  Nilsen som fortsatt ikke ville svare på spørsmålene.

Les også på DN.no i dag:

Sveits innfører negativ rente

Nanosølv i sportsklær skader nerveceller i hjernen

Dette avgjør om den norske nedturen blir kort- eller langvarig  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.