BLE PRESSET UT AV NORSK SOKKEL.
Nedturen og krisen på norsk sokkel presset oljeserviceselskapet Ocean Installer ut av Norge. Nå er norsk krise snudd til internasjonal vekst. Selskapet har mål om å vokse fra dagens 280 ansatte, til 350 i 2015 og 450 i 2016, sier daglig leder Steinar Riise i Ocean Installer. (DN side 14)

BER REGJERINGEN VÆRE PÅ VAKT.
De finanspolitiske lederne i KrF og Venstre ber regjeringen følge nøye med på den urolige økonomiske situasjonen. De peker på at det er viktig å ikke undervurdere effekten for enkeltbedrifter og lokalsamfunn. Finanspolitisk talsmann Terje Breivik i venstre mener regjeringen kanskje allerede i revidert nasjonalbudsjett til våren må komme med ytterligere tiltak som stimulerer til omstilling og teknologiutvikling. (DN side 16)

MØTER TVIL OM HABILITETEN.
Hans Olav Syversen (KrF), leder av Stortingets finanskomité, advarer mot mulige habilitetsspørsmål med investor Johan H. Andersen som leder av Oljefondets etikkråd. (DN side 18-19)

TAR IKKE KRONEBØLGEN.
Effekten av svakere krone på handelsnæringen vil være midlertidig, tror sjeføkonom Lars Haartveit i Virke. (FA side 3)

SKAGEN KNUST AV KLP.
Forvalterbytte og svak avkastning har sugd ni milliarder ut av Skagen Fondene i november. Nå er de passert av KLP Fondsforvaltning. - Vi kan ikke si at vi er fornøyd med avkastningen i forhold til referanseindeksene, men absoluttavkastningen har vært ok i perioden, Margrethe Vika i Skagen Fondene.(FA side 6)

NY BRIKKE I TINGENES INTERNETT.
Nordic Semiconductor satser på «things around us» med en chip som gjør at ting kan kommunisere direkte via internett lansert i går. - Årets nyhet, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i selskapet. (FA side 18)

HAR PASSERT 43 MILLIARDER I MINUS.
I år blir svikten i oljeskattene dobbelt så stor som ventet, ifølge tall fra SSB. Og effekten av høstens prisfall kommer først neste år. (FA side 26)

MENER TILSTÅELSEN ER FALSK.
Kåre Nilsen har avgitt falsk tilståelse, ifølge advokat Bjørn Stordrange, som forsvarer hovedtiltalte i Acta-saken Fred A. Ingebrigtsen. (DN side 12)

VIL FRATA FISKERNE KONTROLL.
Flertallet i fiskeriutvalget vil frata fiskernes salgslag styringen over omsetningen av fisk og krever uavhengig kontroll av ulovlig fiske. (DN side 13)

Les også:
- Dette spillet dreier seg om overforsyning
Spår rentesmell i 2015  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.