Slagsvold Vedum mener det er feil av butikkene å bruke ribbe som lokkemiddel, skriver Østlendingen.

– På sikt ødelegger dette ribbas status som et av årets absolutte festmåltid. Vi kaster allerede en tredel av all maten vi kjøper, det er moralsk svært betenkelig at en kilo ribbe koster like mye som en halvliter brus, sier han.

Han mener et behov og en etterspørsel etter billig ribbe vil gi mindre kontroll på kvaliteten.

– Resultatet blir industriell julemat. Jeg er overbevist om at det ikke er noe vi virkelig ønsker oss, sier Sp-lederen.

Les også:
Tviler seg frem til vinnerne
Kathrine Fredriksen: - Vi skal nok ta over, begge to
John Fredriksen om retur til Norge: - Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.