- DNB-sjef Rune Bjerke er den heteste kandidaten til jobben som ny konsernsjef i Statoil, sa Anne Gjøen i Handelsbanken til Stavanger Aftenblad i dag.

Av andre kandidater trekker Gjøen frem sjefen i Petroleum Geo-Services, Jon Erik Reinhardsen.

Statoil har vært på lederjakt siden Helge Lund sluttet i toppjobben i oktober. Hans midlertidige erstatter, Eldar Sætre, har avvist at han kommer til å bli permanent Statoil-sjef: Sætre er ikke aktuell som permanent Statoil-sjef

Nå avviser kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB at Rune Bjerke er aktuell som ny Statoil-topp:

- Rune Bjerke er ikke kandidat til å ta over topplederjobben i Statoil. Det er hyggelig at sjefen vår trekkes frem som en god toppleder, men vi er glade for at han synes det er veldig spennende å lede DNB og vil fortsette med det, sier Midteide til DN.

- En veldig spesiell lederstilling

DN har tidligere skrevet at mye taler for at den neste Statoil-sjefen også vil være norsk:

- En ny konsernsjef må ha god kjennskap til og forståelse av norske forhold, og samtidig være bredt internasjonalt orientert, sa olje- og energiminister Tord Lien (Frp) til DN i midten av oktober.

- Dette er jo en veldig spesiell lederstilling. Kanskje først og fremst på grunn av den sterke posisjonen Statoil har i norsk nærings- og samfunnsliv, sa professor Klaus Mohn ved Handelshøyskolen på Universitetet i Stavanger. Les mer her: Fire krav til den nye Statoil-sjefen

Alt om Helge Lunds avgang:

Lund blir toppsjef i britiske BG

Denne mannen blir Helge Lunds vikar

- En nesten umenneskelig prestasjon

- En svakhet at Helge Lund går av nå

 

Les også: - Dette er Norges mest spennende og utfordrende jobb

Dette er kandidater til toppjobben i Statoil  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.