Jon Fredrik Baksaas er leder for den internasjonale mobilorganisasjonen, og er i Davos for syvende gang

- Programmet til World Economic Forum (WEF) er bra, men mange bedrifter tiltrekker seg oppmerksomhet ved å bruke partyer, sier Telenor-sjefen til VG. Han synes denne utviklingen er negativ.

- Jeg synes selskapene skal tenke seg om. Det faglige innholdet bør være det sentrale, sier han til avisen.

Baksaas har blant annet hatt møte med Google-sjefen, men sto over partyet med samme selskap.

- Ikke enig

Sjefen for World Economic Forum, Espen Barth Eide, er ikke enig med Baksaas.

- Vi har faktisk redusert antall mottagelser kraftig. Vi har blant annet avviklet det store selskapet som flere land bytter på å arrangere lørdagskvelden. Vi har bevisst gjort dette for å få mer faglig fokus, sier Barth Eide til VG.

Paradoks

I dagene 21.-24. januar diskuterer rundt 2.500 delegater blant annet klimautfordringene og problemet med at menneskene forbrenner stadig mer fossilt brensel.

Det vekker derfor oppmerksomhet at verdens milliardærer, næringslivstopper og politikere flyr én og én til Davos i rundt 1700 privatfly.

Paradokset får ikke minst Ferd-eier og WEF-veteran Johan H. Andresen til å reagere.

- Ingen grunn (bortsett fra klimaet) til å ta bussen! Vi venter fremdeles i køen av limosiner, skrev han på Twitter på torsdag.

 

 

Les også:
Nå får «bare» 30 prosent toppkarakter
Bare 2 av 10 nordmenn tror på dårligere økonomi i 2015
- Hvor var Jonas Gahr Støre da Stoltenberg solgte Norge?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.