– Intenst og vellykket. Det er det største Davos-møtet noensinne, sier WEF-direktør Espen Barth Eide etter fire dager med debatt om økonomisk utvikling, sikkerhet, miljø og pengepolitikk.

Med på debattene har det vært politikere og næringslivsledere fra rundt 140 land.

Nye temaer har preget årets forum, spesielt Eides gamle felt sikkerhetspolitikk.

– Verden ser ut til å være i en grunnleggende forandring som utfordrer en del av de forestillingene vi har levd med siden den kalde krigen. Da hjelper det ikke bare å forstå verdensøkonomien, men også sammenhengen økonomien går inn i, sier Eide etter at sikkerhetstjenestene for første gang har vært invitert.

Også sikkerheten rundt selve møtet er omfattende. Sveits dekker en god del av den regningen, mens konferansen betales av forumets medlemmer. Rundt 1.000 av verdens største selskaper spytter i kontingenter på mellom 100.000 og 500.000 sveitserfranc – inntil 4,4 millioner kroner etter dagens kurs.

– Det koster en god del, sier Eide om operasjonen Verdens økonomiske forums årlige samling er blitt.

Les også:
Ulik lønn for samme jobb

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.