Forsvarerne i den store skattesaken mot oljeinvestor Berge Gerdt Larsen (62) trekker seg, skriver bt.no.

Larsen forklarer skifte av advokater med at han nekter å «subsidiere staten med flere titalls millioner kroner», i en kompensasjonssordning han finner urimelig.

- Hvis jeg skal sitte med tre advokater til over 4000 kroner timen i lagmannsretten i åtte måneder, vil det koste meg 30 millioner kroner pluss moms. Jeg skal vinne den saken, men når jeg søker erstatning vil jeg ikke få tilbake annet enn de offentlige advokathonorarene som er på 970 kroner timen. Da snakker vi om å få tilbake en samlet erstatning på seks millioner, hvor moms ikke er med, sier den profilerte investoren til bt.

Larsen forklarer at det er slik det er i straffesaker, mens i en sivil sak ville han fått hele honoraret tilbake. Han har sålangt ikke anskaffet seg nye forsvarere.

- Men jeg skal nå lete etter noen som er villige til å jobbe mye og lenge for 970 kroner timen, sier han til bt.

Ankesaken der Larsen ble funnet skyldig i økonomisk utropskap og skattesvik og dømt til fem års fengsel i Bergen Tingrett, har vært planlagt å gå for Gulating Lagmannsrett i april.

Advokatene som fratrer som Larsens forsvare er Svein Aage Valen og Ivar Strandenes fra advokatkontoret Thommessen, samt Hugo Matre fra Schjødt. Saken er på mer enn 200.000 dokumenter og Valen begynte å jobbe med den allerede i 2005, ifølge bt.

Les også:
Telia-ansatte fikk sparken for ulovlige pauser  

Asia i dag: Verdens største Iphone-marked

Ny snøstorm på vei mot New York  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.