Harald Mowinckel Troye (55) legger ned oppkjøpsatsningen i det Trond Mohn- og Fritz Rieber-dominerte investeringsselskapet Borea, og satser i stedet på egne investeringer, skriver bt.no tirsdag.

- Hadde vi etablert et nytt PE-fond (private equity/oppkjøpsfond, red. anm), ville vi bundet oss til en ytterligere tiårsperiode. Det ønsker vi ikke. Verken jeg eller partneren min Gudmund Rønningen blir yngre, sier Troye til bt.

Han mener også at pengesterke bergensere kunne tatt enda større risiko for å bidra til at selskaper med vekstpotensial skal lykkes.

- Etter min mening blir det investert for mye i eiendom og for lite i bedrifter som har sitt utspring her i byen. Det er dessverre for langt mellom kapitalsterke eiere som er villig til å satse. Her har næringslivet i Bergen mye å gå på, sier forvalteren til bt.

Borea ble etablert i 2003 med vestlandske industrifamilier som Mohn, Rieber og Ulstein i ryggen. Ved siden av kapitalforvaltningvirksomheten har oppkjøpsfondsvirksomheten søkt aktive selskapsinvesteringer, for videreutvikling og salg.

Blant de større suksessene er Scandinavian Electric Systems, som ble kjøpt for 40 millioner kroner i 2007 og solgt til Rolls-Royce for 430 millioner kroner året etter.

Fondet Borea Opportunity II, med blant annet Trond og Marit Mohn, Argentum, DNB liv, Pareto forvaltning, Sparebanken Vest og Fritz Rieber på eiersiden, sitter i dag på 67 prosent av Sharecat Solutions. Selskapet utvikler og implementerer web-baserte løsninger til olje- og gassindustrien.

Troye anslår at fondet har hatt en årlig avkastning på ti prosent når det nå avsluttes.

Les også: Ga «dødsklokke» til ny borgermester i Taipei
Ingen i hele verden kom inn på Facebook
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.