Store deler av Nord-Norge mistet strømmen i nesten en time torsdag ettermiddag. Ved 16-tiden var strømmen tilbake, med unntak av Finnfjord og området rundt Tromsø.

Strømbruddet skjedde i 15.15-tiden torsdag, da Statnetts strømledninger ble ødelagt av uværet. Nødnummer 112 i Troms politidistrikt er nede.

Kunder av både Troms Kraft i Troms og Ymber i Finnmark ble rammet av strømbruddet. En periode var også politiets nødnummer ute av drift i Troms.

Strømbruddet skyldes uværet i området, ifølge Statnett.

Troms politidistrikt opplyser at de fortsatt kan kontaktes på telefonnummer 02800.

– Vi beklager de ulempene dette måtte medføre for forbrukere. Vi er nå i ferd med å bygge opp igjen strømforsyningen, sier kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett.

Universitetssykehuset Nord-Norge har koblet til nødaggregater ved sykehusene i Tromsø, Harstad og Narvik, melder NRK.

– Her går driften som normalt, sier sykehusets kommunikasjonsrådgiver Fredrik Frantzen til kanalen.

Kunder av både Troms Kraft i Troms og Ymber i Finnmark er rammet av strømbruddet. Også noen deler av Nordland er rammet.

– Hos oss er det bare kunder i Kautokeino som har strøm. Jeg vil tro omtrent 8.000 strømkunder er rammet, sier nettsjef Lars M. Lundeborg i Ymber til NTB.

Hele Tromsø er uten strøm, ifølge Nordlys.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.