- Terskelen er mye lavere for å ansette en 60-åring midlertidig i ett år enn i en fast jobb, sier advokat Nicolay Skarning, som leder Kvales arbeidsrettsavdeling og har møterett for Høyesterett.

Regjeringen ønsker at det skal bli noe enklere å ansette midlertidig. De foreslår en ny adgang til midlertidig ansettelse uten vilkår i inntil 12 måneder, kombinert med begrensninger.

Dette kan gi flere en sjanse til å få vist seg frem i jobb og på den måten komme inn i arbeidslivet. I tillegg vil bedriftene få noe mer fleksibilitet, for eksempel ved nyetableringer og omstrukturering av virksomhet, mener arbeidsminister Robert Eriksson (Frp).

Les hvordan regjeringen vil endre arbeidsmiljøloven (ekstern lenke)

- Gir mindre risiko

I en nedbemanningssituasjon er det ofte svært vanskelig å kvitte seg med eldre arbeidstakere med lang ansiennitet. Mister de jobben, er det vanskelig å finne en ny stilling.

- Arbeidsgivere kvier seg gjerne for å ansette 60+-kandidater i fast stilling, fordi de vet at denne gruppen er vanskelig å si opp i en nedbemanningssituasjon. Det er lettere å ansette yngre kandidater. Men jeg er ikke i tvil om at det vil bli lettere for 60-åringer å få jobb hvis det åpnes for at bedrifter kan ansette på midlertidig basis uten vilkår i inntil 12 måneder, sier Nicolay Skarning.

- Dette er en langt mindre risiko for bedriftene, forklarer han.

- Tror skepsisen stikker dypere

Direktør Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk er ikke sikker på om Skarning har rett:

- Vi vet at arbeidsgivere generelt sett er skeptiske til å ansette eldre arbeidstakere, og dette kan skyldes flere forhold. Det kan blant annet skyldes at de er vanskelige å bli kvitt i nedbemanningssituasjoner, men årsaken kan også være frykt for dårlig helse og frykt for at de er mindre produktive enn yngre. Vi har ingen tall som viser om ledere har lettere for å ansette eldre i midlertidige stillinger enn i faste stillinger, så det vet vi rett og slett ikke. Men jeg tror skepsisen kan stikke dypere enn som så, sier hun til DN.

Les også: Kvitt deg med «verstingene» - uten å havne i konflikt

- Vi må regne med en ny «normal» i jobblivet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.