Tirsdag klokken ti starter et styremøte i flyselskapet Widerøe i Oslo. Etter det DN forstår, står det høyt på agendaen hvorvidt Widerøes administrerende direktør Lars Kobberstad får fortsette i jobben.

DN har snakket med tre uavhengige kilder som bekrefter at jobben til Kobberstad er tema under styremøtet. DN har forsøkt å få styreleder Brynjar Forbergskog, uten å lykkes. Forbergskog er også hovedeier og konsernsjef i Torghatten asa. Torghatten er største eier i Widerøe, med 51 prosent, etter at SAS solgte seg ned i flyselskapet våren 2013.

- Får ta det som det kommer

DN ringte Lars Kobberstad ved 10-tiden.

- Du må gå av som Widerøe-sjef i dag?

- Hvem sier det, spør Kobberstad.

- Det kan jeg ikke si.

- Det er ukjent for meg, sier Kobberstad.

- Det er styremøte i dag?

- Ja.

- Du får vite dette i styremøtet?

- Jaha. Ja, takk for det. Vi får ta det som det kommer, svarer Kobberstad.

Midlertidig løsning

Dersom Kobberstad må gå, skal det være planlagt at visekonsernsjef Roger Granheim i Torghatten asa blir fungerende administrerende direktør i Widerøe.

DN skrev sist uke at Widerøe har mislyktes med et kostnadskutt i selskapet fordi pilotene gikk fra en avtale. Pilotene hadde en klausul om at de kunne gå fra avtalen hvis ikke ledelsen lyktes med å få alle ansatte grupper med på å kutte personalkostnadene.

De kabinansatte i Widerøe har sagt at de vil stå ved lønnskuttet som pilotene har avlyst.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.