– Forbedringsarbeidet skal styrke Avinors konkurransekraft og komme kundene og samfunnet til gode. Våre konkurrenter i nabolandene reduserer avgiftene. Samtidig går flyselskapene gjennom store strukturelle endringer. Avinor må ta sin del av ansvaret for å styrke luftfartens konkurransekraft, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

Overfor Aftenposten bekrefter han at antall ansatte skal ned, og at konsernet skal se på flyplasstrukturen. Det innebærer at noen flyplasser kan bli foreslått nedlagt, men dette er en politisk beslutning.

Avinor har satt i gang et arbeid for å redusere kostnadene og styrke konkurranseevnen. Omstillingen skal gi 600 millioner kroner i reduserte årlige driftskostnader fra og med 2018.

For perioden 2015-2018 er målet en samlet kostnadsreduksjon på i alt 1,5 milliarder kroner i forhold til gjeldende planer.

Effektiviseringen skal gjennomføres innen stab- og faglige støttefunksjoner, innen driften av lufthavner og flysikring, samt på området standardisering og effektivisering av infrastruktur.

Les også:
Bevæpningen av politiet forlenges
Statkraft med gigantinvestering i Storbritannia
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.