De store europeiske nettverksselskapene som SAS, Lufthansa, Air France-KLM og Finnair har de siste 10-15 årene vært gjennom en rekke nedskjæringer og store kostnadskutt.

Dette har for det meste vært forklart med selskapene har vært hardt presset av lavprisselskapene.

Nå kan det ha snudd helt rundt.

De endringene som nettverksselskapene har foretatt har vært så suksesfulle at presset plutselig går den andre veien, skriver bransjenettstedet check-in.dk.

Brev til ansatte

Det er ifølge nettstedet budskapet fra ledelsen i Norwegian i et brev til selskapets ansatte i anledning pilotstreiken i selskapet som kan tre i kraft neste uke.

- Konkurransen er som dere vet knallhard. Flere og flere av de tradisjonelle selskaper flytter produksjonen til egne datterselskaper med andre kollektivavtaler, mens ledelsen og ansatte i andre selskaper blir enige om lønnskutt for at man kan fortsette å fly, skriver selskapets operative sjef Geir Steiro og HR-direktør, Gunnar Martinsen, ifølge check-in.dk.

På fredag møtes Norwegian og pilotenes fagforening hos Riksmegleren for å forsøke å unngå streik. Blir man ikke enige kan en streik blant Norwegians 700 norske, danske og svenske piloter være en realitet fra midnatt natt til søndag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også: Svenske Norwegian-piloter varsler sympatistreik

 

- Vi har mye å ta tak i internt