Parat og NHO Luftfart har forhandlet i tre måneder uten å bli enige om en avtale for pilotene. Dermed endte de opp på riksmekler Nils Dalseides kontor klokka 10 torsdag formiddag.

Blir ikke partene enige om en avtale, blir det streik fra lørdag morgen.

– Vi går inn i meklingen uten tillit mellom arbeidstakere og ledelse, sa lederen i Norwegians pilotforening, Halvor Vatnar, til NTB tidligere denne uka.

Både han og Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud frykter at Norwegian-sjef Bjørn Kjos vil svare på en eventuell streik ved å la pilotenes formelle arbeidsgiver, Norwegian Air Norway, gå konkurs.

I første omgang tas 70 piloter ut i streik, noe som vil ramme en rekke flygninger i Skandinavia. Halvor Vatnar sier til Parats hjemmesider at målet er å bli enige med selskapet, men at partene sto langt fra hverandre før meklingen startet opp.

– Den største utfordringen i forhandlingene er de ansattes manglende tillit til at ledelsen overholder inngåtte avtaler. Vi opplever dessverre at mange av de avtaler som inngås med Norwegian og Bjørn Kjos, ikke overholdes, dette også skriftlige avtaler. Noen av sakene har vi kjørt i rettssystemet og vunnet, men vi som er ansatt i selskapet har problemer med å forholde oss til gjentatte brudd på avtaler som inngås, sier Vatnar.

Også administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart sier til NRK at de har en målsetting om å unngå streik.

Les også:
Her er årets nordiske stjernerestauranter
Rødt flagg i Seadrill (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.