Når juni er slutt, er det også over for Rune Magnus Lundetræ  (37) i stillingen som finansdirektør i Seadrill. Da begynner han i investeringsbankdivisjonen hos DNB Markets.

- Det er ingen dramatikk i dette. Jeg hadde behov for å prøve noe nytt etter åtte år i Seadrill, der jeg har fått fantastiske muligheter fra dag én, sier Lundetræ.

Lundetræ sier samtalene om den nye jobben har «pågått en stund» og at styret i Seadrill har vært løpende informert. Lundetræ vil ikke gå i detaljer på sin nye jobb, og viser til at han fortsatt har fire måneder igjen i Seadrill.

Peter Behncke, som leder denne divisjonen, er overlykkelig for at Lundetræ valgte DNB.

Gratulasjonsmailer

- Jeg er superhappy. Han er en av få nordmenn med så unik internasjonal erfaring. Han har vært ansvarlig for å hente inn mer enn 15 milliarder dollar for Seadrill de siste årene i ulike finansielle instrumenter, sier Behncke.

- Jeg har fått flere gratulasjonmailer fra tunge internasjonale meglerhus. «This is a good hire», «congratulations», skriver de. Så jeg tror det er andre som gjerne ville hatt ham, sier Behncke.

Lundetræ vil ikke selv kommentere om han har vært i dialog med andre meglerhus.

Ifølge Behncke vil Lundetræ ha tett kundekontakt som seniorrådgiver på tvers av alle produkter. Han vil få tittel «managing director».

- Siden vi ikke har partnerskap i DNB Markets, er «managing director» «as good as it gets», sier Behncke.

Flere nye

Siden han tok over investeringsbankdivisjonen i DNB Markets for ett år siden, har Behncke byttet ut 20 prosent av staben i divisjonen.

Blant dem han nylig har ansatt er Paal E. Johnsen fra investeringsselskapet Alden, Jo Bruvik Isaksen fra SEB, Henning Sørlie fra Herkules Capital og Tone Bjørnstad Hanstad fra Accenture.

 

Les også:

Rødt flagg i Seadrill

Seadrill skuffer på bunnlinjen

  Analytikere: Seadrill-resultatet var bedre enn ventet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.