Eiendomsinvestor og tidligere malermester John Brendmoe (52) har solgt sin 35-millioners villa i Kongsveien på Nordstrand, Oslo, ifølge offentlige registre.

Partner og eiendomsmegler Axel Kolle i Privatmegleren ønsker ikke å kommentere salgsprisen, men bekrefter at det var flere interessenter. Det gjorde at eiendommen ble solgt kort tid etter annonsering.

- Den gikk etter to og en halv uke i markedet, og både kjøper og selger er godt fornøyd, sier Kolle til DN torsdag.

35-millionersvillaen på Nordstrand, Oslo. Faksimile: Privatmegleren.
35-millionersvillaen på Nordstrand, Oslo. Faksimile: Privatmegleren.
Eiendommen på nær tre mål og en boligmasse på 354 kvadratmeter fordelt på hovedhus, anneks og dobbelgarasje med leilighet byr på utsikt over hele Oslofjorden, og ble fullstendig renovert i 2010.

Kolle opplyser at kjøper kjenner området godt fra før.

Selger John Brendmoe bygde opp den familiedrevne malervirksomheten Brendmoe & Kirkestuen til å bli et av Skandinavias største - før han solgte seg ut med solid gevinst i 2003 og reiste jorden rundt med familien i tre år.

Han skulle deretter slå seg opp på bolig i USA og Spania med det nyetablerte selskapet Expo Real, men planen om å kjøpe billige amerikanske og spanske boliger fra banker som måtte kaste ut eierne på grunn av misligholdte lån, gikk i vasken.

Egen kinosal. Faksimile: Privatmegleren.
Egen kinosal. Faksimile: Privatmegleren.

Brendmoe har også gjort seg bemerket for å investere stort i sønnen Sanders' (22) tenniskarriere.

Fra sønnen var 11 år har han blitt sendt hele verden rundt for å trene med de beste. I tillegg har senior tatt trenerutdannelse for å følge ham.

- Det er en av de beste investeringene jeg har gjort, å se hvordan gutten vokser på dette, uttalte investoren til DN i 2010.

En prislapp på 35 millioner for Norstrand-villaen utelukker trolig 99 prosent av Norges befolkning. Kjøpegruppen er heller ikke et rentesensitivt segment.

- Det vil sikkert ha betydning, men det er ikke avgjørende for dem om renten er fire prosent eller to og en halv, sier Kolle i Privatmegleren.

Brendmoe (t.v.) har satset stort på sønnen Sanders tenniskarriere.
Brendmoe (t.v.) har satset stort på sønnen Sanders tenniskarriere.

Han kan melde om bra salgstrykk for de "de riktige objektene" i det øvre sjiktet, der det også går en del utenom markedet som ikke annonseres. Markedet er imidlertid selektivt,påpeker han.

- Det er nok litt mer preget av uoversiktlighet sammenlignet med det enorme trykket som er for de mindre objektene, sier Kolle.

Les også: Mener eiendomsmeglere tjener på korte tidsfrister
Frykt for bolignedtur
Tror boligtilstandsrapporter vil komme  

r(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.