Norske Skog fikk et driftsresultat i fjerde kvartal på -238 millioner kroner, mot -283 millioner kroner i samme periode i fjor, fremgår det av selskapets kvartalsrapport fredag. Det skyldes et svakt magasinpapirmarked i Europa, ifølge kvartalsrapporten.

Bruttoresultat i fjerde kvartal ble 190 millioner kroner (298).

Resultat før skatt ble -1.101 millioner kroner (-597). Finansposter var -858 millioner kroner i kvartalet (-323).

Selskapet ser relativt stabile variable kostnader fremover, mens initiativ for å redusere de faste kostnadene fortsetter. Selskapet fikk gjennom et refinansieringsprogram tidligere denne måneden.

Belåningen er høy og krever bedret lønnsomhet, men refinansieringen gjør det mulig for gruppen å fokusere på å utbedre driften, kostnadsinitiativ og kapitaleffektivitet, skriver selskapet.

Venter bedre i 2015

Norske Skogindustrier venter at markedsbalansen for avis- og magasinpapir ventes å bli bedree i andre halvdel av 2015, når allerede annonserte kapasitetsnedstengninger blir fullført.

Papirpriser i Australia er fortsatt stabile, men eksportvolum ut av Australasia følger internasjonale priser i Asia og ventes fortsatt å være utfordrende.

- Den nye magasinpapirmaskinen i Boyer, Australia bør gi et betydelig positiv effekt til bruttoresultatet i 2015. I fjor var maskinen en betydelig negativ faktor på grunn av treg oppstart, skriver selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Sterkt resultat for Selvaag Bolig

Oljeprisen ligger an til sin største månedlige prisoppgang siden 2009

Yamaha begynner bilproduksjon