Kongsberg Gruppen har fått en ordre fra Lockheed Martin for leveranse av halerorsdeler til Joint Strike Fighter med en verdi på 560 millioner kroner, opplyses det i en melding fredag.

Kontrakten gjelder produksonslot 9 og 10 og er en videreføring av leveranser fra tidligere produksjonslot (LRIP 3-8). Selskapet skriver at kontrakten underbygger samarbeidet mellom Kongsberg Gruppen og Lockheed Martin.

- Denne avtalen demonstrerer Kongsberg Gruppens konkurranseevne på avansert produksjon og er første kontrakt som indikerer oppskaleringen i leveransetakten av F-35. Vi er godt fornøyd med at den økte arbeidsmengden er en konsekvens av økt antall fly og ser frem til fortsatt vekst i flyantallet fremover, sier konserndirektør Terje Bråthen i Kongsberg Defence Systems i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Bred nedgang for Aker

Stor nedtur for Norske Skog

Solgte 35-millioners villa