Omsetningen i Posten Norge økte med 117 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. Selskapet øker også sin omsetning på årsbasis, men sier det tydeligere enn før merker effekten av at det sendes færre brev.

Driftsresultatet økte fra 286 millioner kroner i fjerde kvartal i 2013 til 420 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapet selv peker imidlertid på at driftsresultatet før engangseffekter og nedskrivninger er det som best måler hvordan Posten gjør det i markedet. Dette resultatet ble 413 millioner kroner i fjerde kvartal 2014, noe som er 214 millioner mindre enn samme periode i 2013.

Negativ resultatutvikling

– Innen postsegmentet har resultatutviklingen vært negativ. Dette skyldes fortsatt volumfall innen adressert post, selv om det har vært gjennomført betydelige kostnadsreduksjoner, heter det i en pressemelding.

Omsetningen økte fra rundt 6,4 milliarder kroner i siste kvartal i 2013 til rundt 6,6 milliarder kroner ved utgangen av fjoråret. På årsbasis er økningen på 847 millioner kroner til 24,4 milliarder i 2014.

Overskuddet økte fra 313 millioner kroner til 352 millioner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- De svake tallene er i kontrast med signalene fra boligmarkedet

Scrip eller scrap