Selv om Norwegian-pilotene selv sier de er forberedt på langvarig streik, mener flere eksperter at streiken blir kortvarig.

– Pilotene har ikke nok streikelyst eller økonomi til å holde på for lenge. Norwegian greier heller ikke å leie inn over 600 flygere for å dekke opp for de streikende fra onsdag, sier BI-amanuensis Espen Andersen til Aftenposten.

Professor og ekspert på luftartsøkonomi, Frode Steen ved Norges Handelshøyskole, tror streiken vil være over lenge før konflikten eventuelt ender med en konkurs.

– Jeg tror de streikende skjønner at de må finne en løsning forholdsvis raskt. En løsning som ikke blir så god som verken pilotene eller Kjos ønsker seg, sier Steen.

70 av Norwegians piloter er tatt ut i streik av Norwegian Pilot Union (NPU) etter at det ble brudd i meklingen natt til lørdag. Dersom streiken fortsatt er et faktum onsdag, blir det en kraftig opptrapping med totalt 650 piloter i streik.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: 6 ting du bør vite om Norwegian-streiken

 
- Sykefraværet er dobbelt så høyt som på en vanlig søndag

Strides om Norwegian begår streikebryteri