Over 50 SAS-fly blir foreløpig stående på bakken når SAS-streiken går inn i sin fjerde dag i København mandag. Selskapet sier at fortsatt streik vil medføre oppsigelse.

Mandag morgen møtes de streikende kabinansatte for å diskutere den tilspissede situasjonen som har ført til at over 150 flyavganger er innstilt siden streiken startet fredag. Inntil det er nådd en form for løsning i konflikten, vil 51 planlagte avganger fra eller til København bli kansellert, ifølge Ritzau

Siste frist

Bakgrunnen for arbeidskonflikten er at SAS' danske kabinansatte fredag gikk ut i streik. SAS vil flytte over 140 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe som trolig vil bety dårligere arbeidsvilkår. Dette kunne ikke de kabinansatte gå med på.

Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, men SAS-arbeiderne overså påbudet. Nå har SAS gitt sine kabinansatte frist til klokken 12 mandag for å melde fra hvorvidt de kommer på jobb. Fortsatt streik vil være å betrakte som at medarbeiderne «har brakt sitt ansettelsesforhold til opphør», opplyste SAS i en pressemelding søndag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Norwegian har kansellert 12 avganger mandag  

Streikende SAS-medarbeidere tvunget tilbake på jobb

 
SAS tar kabinansatte til arbeidsretten