SAS' danske kabinpersonale har avsluttet streiken.

Det melder Check-In.dk mandag.

Beslutningen kommer etter at SAS søndag kveld meldte at hvis medarbeiderne ikke kom på jobb innen klokken 12:00 mandag var de å anse som oppsagte.

- Akkurat nå er det stemning for å gjenoppta arbeidet klokken 12. Medlemmene er i ferd med å svare en og en på om de vil gjenoppta arbeidet, og det ser ut til at de fleste vil gjøre det, sier kabinpersonalets talsmann Jakob Esposito til Politiken mandag formiddag.

Mandag morgen møttes de streikende for å diskutere den tilspissede situasjonen som har ført til at over 150 flyavganger er innstilt siden fredag.

Bakgrunnen for arbeidskonflikten er at SAS vil flytte over 140 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe som trolig vil bety dårligere arbeidsvilkår. Dette ville ikke de kabinansatte gå med på.

Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, men SAS-arbeiderne overså påbudet.

SAS svarte med å si at ansatte som ikke var tilbake på jobb innen mandag klokken 12, ville «bringe sitt ansettelseforhold til opphør».

Selskapet har allerede suspendert 27 kabinansatte fordi ledelsen mener at disse har presset andre kolleger til å ikke gå på jobb. Det er om lag 1.100 danske kabinansatte i SAS. Hver tiende ansatte er derimot ikke fagorganisert.

Les også:

Vardia-skandale senker Pareto-portefølje

Skjebnemøtet til Norwegian er i gang  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.