Saken er oppdatert.

Til E24 opplyser informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian at møtet med Norwegian Pilot Union (NPU) er avlyst.

– Vi fikk nettopp vite at NPU ikke vil stille, sier informasjonssjefen.

Ifølge leder Halvor Vatnar i NPU var grunnen til avlysningen fra deres side at Norwegian-ledelsen ikke har villet si hva agendaen for møtet skulle være.

– Selskapet har ikke invitert oss til nye forhandlinger. Får vi en slik invitasjon, møter vi når som helst og hvor som helst, sier Vatnar i en pressemelding.

Ledelsen skal ha omtalt møtet som et drøftelsesmøte.

– Et drøftelsesmøte benyttes som oftest ved oppsigelser og avskjed. Ønsker selskapet et slikt møte vil vi stille opp, men da ønsker vi å bli informert om innholdet i møtet på forhånd. Når det gjelder konflikten vil denne kunne bli løst gjennom nye forhandlingsmøter, forutsatt at partene er villig til å diskutere realitetene i en tariffavtale mellom partene, fortsetter pilotlederen.

70 flygere i Norwegians datterselskap Norwegian Air Norway ble lørdag tatt ut i streik. Blir ikke partene enige, trappes streiken opp til å omfatte totalt 650 piloter fra onsdag.

Les alt om saken:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
650 piloter samler seg mot Bjørn Kjos
Avis: Norwegian-selskap kan bli nektet drivstoff i Europa
Skjebnemøtet til Norwegian er i gang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.