Streiken har rammet om lag 40 prosent av selskapets flyginger fra København, ifølge avisen. Nå har fagforeningen CAU oppfordret de streikende til å gå tilbake på jobb.

Bakgrunnen for arbeidskonflikten var at SAS vil flytte 147 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe som kunne bety dårligere arbeidsvilkår. Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, men SAS-arbeiderne overså påbudet.

Når overføringen av mannskapet er gjort, kan imidlertid streiken bli gjenopptatt.

– Jeg tror det lettet stemningen da de ansatte fant ut at de kan streike videre på lovlig vis etter å ha blitt flyttet til Cimber, sier kabinpersonalets talsmann Jakob Esposito, ifølge Ritzau.

SAS sa at ansatte som ikke var tilbake på arbeid innen mandag klokken 12, ville miste jobben. Selskapet har allerede suspendert 27 kabinansatte fordi ledelsen mener at disse har presset andre kolleger til å ikke gå på jobb.

Det er om lag 1.100 danske kabinansatte i SAS. Hver tiende ansatte er ikke fagorganisert.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.