Streiken mellom medlemmene i fagforeningen Norwegian Pilot Union og flyselskapet splitter de andre Norwegian-ansatte.

Mens kabinpersonell varsler sympatistreik for å vise sin støtte til pilotene, jobber ansatte i andre deler av selskapet doble vakter – uten lønn for å holde hjulene i gang.

Temperaturen gjenspeiles også på flyselskapets egne intranettsider hvor flere av de ansatte hetser hverandre.

Dokumenter som DN har fått tilgang til viser hvordan ansatte åpenlyst – og med fullt navn diskuterer ledelsen i Norwegian.

«Jeg vil heller synke og dra selskapet med meg ned enn å delta i en komplett ødeleggelse av våre våre og andre kollegers arbeidsvilkår,» skriver en.

En annen person skriver om et navngitt medlem av ledelsen:

«Jeg ønsker inderlig at du og resten av toppledelsen ville tre av slik at stillingene ble åpne for andre kompetente personer med personalkunnskaper.»"

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter at kommentarene kommer fra Norwegians intranett.

Les også: Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig

Stor takhøyde

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter at kommentarene kommer fra Norwegians intranett.

– Det er stor takhøyde i Norwegian og vi er åpne for alle mulige synspunkter. Derfor har vi åpent kommentarfelt til artiklene på intranettet, men det er også viktig at man behandler sine kolleger med respekt.

– Hva gjør dette med arbeidsmiljøet i Norwegian?

– Det er aldri positivt for arbeidsmiljøet når man kritiserer kollegene sine.

Kommentarene er skrevet med fullt navn og enkelte av de ansatte har også portrettbilder ved siden av kommentaren. Hvorvidt det blir konsekvenser for arbeidstakerne som har ytret seg, er for tidlig å si, ifølge Sandaker-Nielsen.

– Det er for tidlig å si, det er et HR-anliggende. Men hovedgrunnen til at vi har kommentarfelt er at vi skal kunne utveksle idéer og tanker og komme med konstruktive innspill. Dette er ganske kraftig kost. Det er klart at vi ikke ønsker at det skal være slik, mener han.

Frustrasjon

Det er ikke første gang de ansatte lufter frustrasjon på intranettet. Også i forbindelse med Norwegians skattesmell like før jul i fjor, ble det kommentert heftig på intranettet ifølge kilder DN snakket med i fjor.

Enkelte av de ansatte måtte betale flere tusen kroner ekstra i forsikringspremie.

– Med dette friskt i minnet, kan man forstå at det er frustrasjon mot ledelsen fra de ansatte?

– Vi forstår veldig godt at det plutselige skattesmellet skapte frustrasjon. Men det er noe helt annet å komme ufine karakteristikker av kolleger, mener han.

Les også: Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig

Norwegian-piloter avlyste møte med ledelsen

Skjebnemøtet til Norwegian er i gang

Les også på DN.no:

– Det er jo full krise! Og det kommer til å bli enda verre

NRK kutter 18 årsverk – legger ned Aktuelt

Fant listeria i svinestek fra Fersk og ferdig  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.