Mange av Norwegians kunder hopper over til konkurrenten SAS i frykt for å bli rammet av den pågående pilotstreiken.

De to største reisebyråene i Norge, Via Egencia og Berg Hansen Reisebyrå, opplyste til Aftenposten mandag at mens salget av billetter hos Norwegian svikter, øker billettsalget hos SAS.

– Norwegian er en stor leverandør av flyreiser for oss, og hoveddelen av vårt salg av flyreiser er nettopp med SAS og Norwegian. Men det er naturlig at de reisende vil gardere seg når det er skapt så stor usikkerhet for om det i det hele tatt er mulig å komme seg av gårde med Norwegian. Derfor velger mange å bestille hos SAS i stedet, sier Rune Feltman, nordisk sjef for Via Egencia, til avisen.

Neppe langvarig

Han understreker at det bare etter én vanlig arbeidsdag er tidlig å gi et eksakt bilde av Norwegians svikt i billettsalget.

– På litt lengre sikt, noen dager fram i tid, er situasjonen imidlertid mer normal. Der ser vi at folk ikke tror at streiken skal bli veldig langvarig og velger å opprettholde sine Norwegian-billetter, sier Feltman.

Han sier de også ser at flere har valgt å bestille parallelle, fleksible SAS-billetter som de kan avbestille uten store kostnader dersom pilotstreiken skulle bli avblåst.

Nektet

Pilotene har så langt nektet å møte Norwegian-ledelsen, som mener flyselskapet ikke vil overleve dersom flygerens krav blir innfridd.

– Det er en veldig alvorlig situasjon for oss, for hele selskapet. Det kan komme til å eskalere sånn som det ser ut nå, sa styreleder Bjørn H. Kise etter et hastemøte i Norwegians hovedkontor mandag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Tyder på at dette kan bli langvarig

 

Slik hetser Norwegian-ansatte hverandre på intranett: – Dette er ganske kraftig kost


  Streiken splitter de ansatte: – Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig