Norwegian kansellerte 17 avganger fra flyplasser i Norge, Sverige og Finland tirsdag. 70 piloter har vært i streik siden lørdag morgen, men i morgen trappes streiken opp kraftig: 686 piloter, inkludert sympatisstreikerne fra Den svenske pilotforeningen, står klare til å streike hvis ikke partene blir enige: 17 Norwegian-avganger er kansellert tirsdag

Etter det DN kjenner til, vil det bare gå fem flyvninger i morgen til og fra Norge: Fire fra Gardermoen og én fra Bergen. På en normal dag i mars har Norwegian rundt 500 flyvninger, opplyser informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

- Hvis det blir en opptrapping av konflikten med flere hundre i streik, anslår vi at opp mot 75 prosent av innenriksflyvningene i Norge rammes, sier han til DN.

- Omrokkerer piloter og leier inn fly og mannskap

I dag jobbet operasjonssentralen til Norwegian på spreng for å få på plass morgendagens trafikkprogram. Det var ingen lett oppgave.

- Vi gjør vårt ytterste for at færrest mulig skal bli berørt. Vi omrokkerer piloter og leier inn fly og mannskap i så stor grad vi kan, men å dekke inn for flere hundre piloter, det er umulig, sier Sandaker-Nielsen.

Han legger ikke skjul på at lavprisflyselskapet nå er i en alvorlig krise.

Ingen tegn til løsning

- Ledelsen i Norwegian har tatt initiativ til samtaler med pilotforeningen, men så langt er det ingen tegn til løsning, sier han.

Leder Halvor Vatnar i Norwegian Pilot Union (NPU) sier imidlertid til DN at de stiller når som helst og hvor som helst for å starte forhandlinger om realitetene i en ny tariffavtale. Men i går ettermiddag satt styret i pilotforeningen og planla morgendagens opptrapping av streiken.

For deg som skal ut og fly i morgen eller en av de nærmeste dagene, oppfordrer Lasse Sandaker-Nielsen til å følge med på nyhetsbildet og nettsiden og Facebook-siden til Norwegian.

- Det er det beste rådet jeg kan gi nå. Vi har oppbemannet disse funksjonene, slik at vi kan gi kundene våre best mulig hjelp, sier han.

Les også: Norwegian-raset fortsetter

Mener Norwegian er nær lånebrudd  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.