Saken er oppdatert.

I tillegg til innenrikstrafikken er også avganger mellom landenes hovedsteder kansellert onsdag.

Totalt bli om lag 35.000 kunder rammet, skriver selskapet i en melding tirsdag kveld.

- Nå er i vi i en streikesituasjon. Det er en krise for selskapet. Det er klart det er vanskelig å gjennomføre flygingene som normalt når flere hundre piloter streiker, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Utenlandsflyginger kan rammes

Nå blir det oftere Nydalen-samtaler Flere utenlandsflyginger kan rammes

Norwegians oversikt over flyginger viser at flere avganger allerede tirsdag kveld er kansellert. De gjelder blant annet ni avganger fra Oslo lufthavn, fire fra Stockholm og tre fra København.

Norwegian kan ikke utelukke at også utenlandsflyginger rammes onsdag:

– Vi vil gjøre alt for å gjennomføre programmet som normalt, men ber kunder som skal fly til utlandet, følge med på våre nettsider. Vi ikke kan utelukke at det blir kanselleringer, sier Sandaker-Nielsen.

De eneste avgangene som selskapet sier uansett ikke rammes, er enkelte flyginger til Storbritannia, Spania, Finland, USA og Thailand.

Trafikkaos

Norwegian kansellerte tirsdag 17 avganger fra flyplasser i Norge, Sverige og Finland.

70 piloter har vært i streik siden lørdag morgen, men onsdag trappes streiken opp kraftig: 686 piloter, inkludert sympatisstreikerne fra Den svenske pilotforeningen, står klare til å streike hvis ikke partene blir enige: Her kan det bli fullt trafikkaos i morgen

Parat har varlset Norwegian om et søksmål der pilotene vil kreve ansettelse i morselskapet Norwegian Air Shuttle fremfor datterselskapet de nå er ansatt i: Parat varsler søksmål mot Norwegian

Krangler om skylden

I en pressemelding tirsdag kveld skylder Norwegian på pilotene for at streiken trappes opp og avganger kanselleres. Tross gjentatte forsøk på å få til konstruktive samtaler, «har det ikke vært mulig å få til en dialog», skriver selskapet.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud mener uttalelsen bare er spill for galleriet:

– Jeg kan ikke med min beste vilje forstå hva de mener. Vi sitter klare og kan på kort varsel møte Norwegian-ledelsen, sier Skjæggerud til NTB ved 21-tiden.

– Så lenge det er snakk om å gjenoppta forhandlingene, kan vi møte Norwegian når som helst og hvor som helst. Noen annen type kontakt er imidlertid ikke aktuelt så lenge vi er i en streikesituasjon, sier Parat-lederen.

Til DN legger han til at pilotene i Norwegian, sammen med Parat, har stor forståelse for det sinne og frustrasjon som oppstår blant reisende.

– Vi håper derfor arbeidsgiver snarlig vil møte oss til reelle forhandlinger slik at denne streiken kan avsluttes, sier han.

DN har ikke kommet i kontakt med Norwegian tirsdag kveld. Selskapet melder at reisende som rammes av kansellerte fly kan ringe telefonnummeret 21492149 for å få hjelp til å booke om billetter og få refusjon, dersom de har krav på det.

Siste nytt om saken:
Parat varsler søksmål mot Norwegian
- Vi er offensive, kamplystne og fulle av streikelyst
Vil svarteliste piloter som bidrar til streikebryteri
– Norwegian permitterer 800 kabinansatte
Kutter Norwegian-kursmål med 130 kroner
Piloter beskylder Kjos for avtalebrudd
Mener Norwegian er nær lånebrudd
Norwegians nest største eier forventer lønnsom løsning
17 Norwegian-avganger er kansellert tirsdag
Norwegian-kunder flykter til SAS

Eva Grinde: Beinhard maktkamp dnPlus  (NB. krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.