Siden 2010 har hotell- og restaurantkonsernet Continental i Oslo investert 400 millioner kroner i en omfattende ombygging og rehabilitering. Det startet med nytt kjøkken, bar og «chambre separee» i Theatercaféen. Deretter fulgte ombygging av møterom og konferansefaciliteter.

Ifjor var turen kommet til rommene. 67 av hotellets 155 rom ble totalrenovert. Det betyr med andre ord at nesten halvparten av rommene var stengt store deler av året. Det samme var Dagligstuen og andre serveringslokaler.

Kraftig underskudd

John Fredriksen arrangerer hvert år julebord på Theatercafeen.
John Fredriksen arrangerer hvert år julebord på Theatercafeen. (Foto: Robert S. Eik)
Regnskapet for konsernselskapet Continental Tobakk ble dermed preget av både høye prosjektkostnader og sviktende inntekter. Omsetningen falt med vel 30 millioner kroner. Driftsresultatet endte på minus 25 millioner kroner og resultat før skatt på minus 42 millioner.

– De siste hotellrommene var stengt helt frem til oktober. Det er klart dette har kostet mye, men vi er samtidig svært godt fornøyde med resultatene av ombyggingen og den økte etterspørselen vi nå merker, sier hotelleier Elisabeth C. Brochmann (57).

– Dette er en veldig langsiktig investering som var nødvendig for å være på topp. Og vi hadde muligheten til å gjøre dette fordi vi har levert gode resultater i flere år. Og nå er vi på det nærmeste ferdige, sier hun.

Ifølge hotelldirektøren ville både omsetningen og resultatene vært på linje med rekordåret 2013 uten oppussingsprosjektet gjennom 2014.

– Derfor regner jeg også med at regnskapet for 2015 vil ende godt i pluss, sier hun.

Fullt på Theatercaféen

Og med et totalrenovert hotell, begynner også Continental å klatre på rankingen på nettstedet Trip­advisor der gjestene publiserer egne opplevelser. De siste månedene har de aller fleste anmelderne gitt topp score, og Continental er nå nummer seks på listen over Oslos best likte hoteller. Listen toppes av Thon Hotel Rosenkrantz og The Thief.

Mille Marie Treschow på jentefest på Theatercafeen.
Mille Marie Treschow på jentefest på Theatercafeen. (Foto: Thomas Haugersveen)
– Merker dere konkurransen fra Petter A. Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen?

– Det er et veldig annerledes produkt enn det vi har. Jeg vil heller si at vi kompletterer hverandre.

– Og nå varsler hotelleier Christian Ringnes over gaten på Grand Hotel investeringer på 150 millioner?

– Jeg vet for lite om hva han skal gjøre der til å kunne uttale meg, sier hun.

– Hva med utviklingen for Theater­caféen gjennom fjoråret?

– Omsetningen ble nesten like høy som i 2013. Vi ble litt påvirket av at hotellet var stengt. Og desember ble den beste ever.

Les hele avisen her.
 

 

Les også: Underskudd på bordet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.