Norwegian leier inn flere fly fra utenlandske selskaper for å begrense skadene av streiken, melder TV 2. Fagforeningen Parat reagerer sterkt og mener streikebryteri er tatt til et nytt nivå.

Totalt 650 piloter tas ut i streik fra onsdag, og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

– Ja, vi kommer til å leie inn fly og mannskaper i håp om at vi skal klare å gjennomføre en del Europa-ruter onsdag, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til TV 2.

- Moralsk forkastelig

Hos fagforeningen Parat forventer man nå at internasjonale fagforeninger kommer på banen i konflikten.

– Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss. Jeg både håper og tror at de vil komme og hjelpe oss med sympatiaksjoner og ting som kan bidra til å stoppe Norwegian i å gjennomføre streikebryteri, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggestad til kanalen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Professor: Norwegian må kutte kostnader

 
35.000 passasjerer rammes av pilotstreiken

Analytiker: Norwegian har råd til streik  


Piloter beskylder Kjos for å løpe fra avtaler