Scana Industriers datterselskap Scana Steel Stavanger begjærer oppbud, ifølge en melding onsdag.

Selskapet opplyser at Scana Steel Stavanger over en lengre periode er drevet med betydelige tap og har gjennomgått en kraftig restrukturering og bemanningsreduksjon i et forsøk på å få til lønnsom drift.

I slutten av januar slo Finanstilsynet fast at det var tvil knyttet til fortsatt drift. I en rapport ble det slått fast at selskapet slet med sviktende lønnsomhet og høy belåningsgrad. Tilsynet vurderte at situasjonen fra selskapets side ikke var godt nok beskrevet i delårsrapportene.

115 mister jobben

115 personer mister jobben, melder NTB. Selskapet leverer spesialstål og høylegert stål til kunder innen olje og gass, energi og marine, samt innen bergindustri og mekanisk industri.

- De ansatte vil bli orientert om situasjonen på et allmøte klokken åtte, sier administrerende direktør Jan H. Melhus i morselskapet Scana Industrier til NTB.

«Samtidig med restrukturering og nedbemanning har Scana Industrier helt frem til nå forsøkt å finne nye eiere til Scana Steel Stavanger uten å lykkes. Lønnsom drift og tilstrekkelig ordrereserve har ikke vært mulig å oppnå», heter det.

I forbindelse med konkursen vil Scana Industrier pådra seg kostnader knyttet til garantiansvar av Scana Steel Stavangers forpliktelser.

Scana-konsernet har fått forlenget en kredittfasilitet som løper ut 22. mars til 22. juni.

Banksyndikatet har i forlengelsen av dette bekreftet at de ikke vil påberope seg en eventuell insolvensbehandling i Scana Steel Stavanger som mislighold av konsernets kredittfasiliteter, heter det.

Det er imidlertid styrets oppfatning at en konkurs i Scana Steel Stavanger kan bidra positivt i forbindelse med en permanent forlengelse av kredittfasilitetene og vilkårene for denne, heter det.

Scana Steel ble etablert tilbake i 1910 og har produsert stål siden 1913. Selskapet ble grunnlagt på ideen om om å smelte om stålskrap fra lokal hermetikkindustri og skipsopphugging. Scana Industrier kjøpte bedriften i 1991.

Virksomheten er lokalisert på Jørpeland utenfor Stavanger.

Les også:

Asia i dag: Overskudd på 1150 mrd. kroner

USA i dag: CIA-sjef lekket «top-secret» materiale  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.