Onsdag ble samtlige Norwegian-flyvninger innenlands kansellert etter at 650 piloter gikk ut i streik.

Til sammen er 35.000 passasjerer rammet av situasjonen, konkurrerende flyselskaper melder om økt aktivitet.

Men hvor mye Norwegian taper på den pågående konflikten vet selskapet foreløpig ikke.

- Vi har ikke foretatt noen beregninger av det, så de økonomiske effektene av streiken har vi ingen oversikt over.

- Men dere har jo laget budsjetter og beregninger av forventet inntekt. Med tanke på det, hvor mye kan man anta at dere vil tape i billettinntekter?

- Det er mange elementer rundt dette. Vi er inne i en lavsesong for flybransjen. Alle flyselskaper taper penger i første kvartal. Så isolert sett kan du si at selve driften er det ikke sikkert de taper så veldig mye penger på, mener Kise.

Tidligere denne uken uttalte analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Collier til DN at dersom Norwegian må sette flyene på bakken i Norge, tilsvarer det rundt 15 millioner kroner i tapte inntekter per dag.

Til sammenligning kostet fjorårets konflikt, hvor én ansatt ble tatt ut i streik, til sammen 100 millioner kroner.

Den kom i flybransjens høysesong, men Kise er likevel ikke ubekymret for påvirkningen streiken kan ha på billettsalget inn i neste kvartal.

- Du kommer jo i en situasjon hvor du også skal selge billetter inn i neste sesong. Da er spørsmålet hvilken effekt det har på det, og hvilken tillit billettkjøperne har på at dette vil komme til å løse seg.

Norwegian-direktør Bjørn Kjos frykter foreløpig ikke for billettsalget.

- Typiske påske- og sommerbilletter selges med ganske lange forsalg. For dem vil nok den største konsekvensen bli at forsalget bli forkortet, mener han.​

Under en pressekonferanse onsdag forsikret Norwegian-direktøren at selskapet verken vil gå konkurs med det aller første.

- Vi går ikke konkurs i morra, eller dagen deretter, eller dagen deretter. Vi har 2,1 milliarder kroner i egenkapital.

 

LES OGSÅ: - Sendte avgårde en hel pakke til pilotene i natt - hørte ikke et pip

  Parat: Avviser at de ikke har gitt et «pip» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.