Flere av de streikende Norwegian-pilotene sier de er uenig med fagforeningen og skryter av Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

I flere eposter som streikerammede piloter har sendt og som Aftenposten har fått tilgang til, får både Parat og fagforeningen Norwegian Pilot Union (NPU), der pilotene er medlemmer, hard medfart, skriver avisen.

– Vi har sannsynligvis bransjens beste arbeidsvilkår, og Parats «prinsipper» vil ødelegge vårt selskap, skriver en av pilotene. Han er sterkt uenig i det hans egen fagforening foretar seg, og mener NPUs framlagte krav vil være umulig for en multinasjonal bedrift å godta.

Blir behandlet godt

En annen pilot konkluderer med at pilotene blir behandlet godt.

– Jeg har flere eposter fra piloter som henvender seg til meg og sier at dette er noe de ikke er med på eller støtter. Det vil vel kanskje alltid være slik i en streik at noen er for og noen er mot, men jeg vil jo tro at de fleste som tjener rundt en million, vil synes at de har det bra, sier Bjørn Kjos til avisen og passer samtidig på å skryte av sine piloter.

Kjos slår også fast at Parat ikke vil lykkes med å tilrive seg kontroll over selskapets kommersielle beslutninger.

Full støtte til streiken

– Vi kjenner oss ikke igjen i innholdet i disse epostene som Aftenposten referer til, sier kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat.

Han sier tilbakemeldingene fra medlemsmøtene er at pilotene stiller seg hundre prosent bak streiken og grunnlaget for den.

Samtidig understreker han at det ikke er uenighet om lønn, men grunnleggende spørsmål for en tariffavtale med Norwegian som er årsaken til konflikten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Pilotene risikerer å presse frem konkursen de frykter
 

Ryanairs piloter støtter kollegene i Norwegian